Publicat de: artzar | Noiembrie 9, 2007

liber la carti

Cartile si revistele pe care le publica SAGE, editura internationala independenta, iti arata, inca de la o prima privire aruncata pe cuprins, pina si cele mai ascunse cotloane in care ajunge cercetarea academica. Urmind traditia inceputa in urma cu vreo citiva ani, pina pe 30 noiembrie, oricine isi face un cont de utilizator pe site-ul www.sagepub.com, lucru care dureaza un minut, poate downloada gratuit articolele din revistele editate de SAGE.

Faptul ca vestea a inceput sa circule de putina vreme prin retelele sociale, online sau nu, si ca unii isi rezerva o zi, doua pentru a-si face o biblioteca virtuala serioasa nu poate fi decit imbucurator. Pentru ca la indexul temelor in care patrund publicatiile de la SAGE este greu sa nu gasesti ceva care sa te intereseze. Teologie si criminologie feminista, studii legate de jocurile de computer, sociologia noilor media, medicina, psihologie, istorie sau activism sint doar citeva dintre disciplinele in care autorii articolelor au sapat, scotind la iveala teorii si studii de caz care, cel putin in Romania, ar putea parea simple ciudatenii sau pierdere de vreme.

Textele, scrise in engleza, riguroase, sustinute de bibliografii de incredere, acopera subiecte care de care mai „exotice“, de la felul in care Barbie influenteaza estetica si comportamentele fetitelor pina la dezbaterea unor chestiuni controversate de etica sau ultimele descoperiri din nanotehnologie.

Daca in universitatile romanesti majoritatea acestor subiecte de cercetare ar fi privite cu scepticism si daca in librariile din tara aparitiile de acest fel sint inca foarte putine, o biblioteca online, cu acces gratuit timp de o luna, este o jucarie foarte utila. Ba mai mult, e foarte sanatos sa ai contact cu discipline care nu asteapta ca obiectul lor de studiu sa aiba acelasi comportament cu vinul, adica sa devina mai valoroase pe masura ce imbatrinesc.

Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: