Publicat de: artzar | Noiembrie 19, 2007

cafeaua de dimineata…

coffee.jpg…obisnuiesc acum sa o am dupa ce ajung la servici si in timp in ce citesc cieva stiri…

astazi printre arome diferite…mi-am amintit de o kestie frumoasa…

Un grup de absolventi eminenti, toti pozitionati in mediii si servicii foarte bune si-au vizitat unul din profesorii lor, un domn in virsta si repectat de toata lumea…Vorbind despre ceea ce au de facut, despre impliniri, realizari si esecuri au ajuns in punctul in care vorbeau despre stress-ul din viata si din munca.

Oferind oaspetilor sai o cafea, profesorul s-a intors din bucatarie cu un ibric mare de cafea prospata si o tava plina cu tot felul de cesti – de portelan, sticla, plastic, fiecare aratind diferit, unele calsice altle modrne cu un design atragator. Le-a spous absolventilor sa se serveasca singuri si sa continue discutia…

Cind toti absolventii aveau cite o cafea in mana, profesorul a spus:
„Nu stiu daca ati observat dar ati folosit toate cestile scumpe; pe tava au ramas doar cele neatragatoare, ieftine. Asta arata ca va doriti pentru voi ceea ce e mai bun, si e normal asta, dar tocmai aceasta dorinta este sursa de stress in viata si munca.
Cu siguranta ca ceasca pe care ati ales-o nu a afectat calitatea cafelei, nu?

In cele mai multe din situatii o ceasca scumpa, spune despre faptul ca ati avut bani sau va ajuta sa ascundeti mai bine ceea ce consumati.Ceea ce voi ati vrut este doar o cafea nu o ceasca scumpa…dar cu toate astea ati ales cea mai bua ceasca din cele care au ramas…si dupa asta ati inceput sa va uitati la altii ce cesti au luat…

Acum ginditi-va la asta…cafeaua reprezinta viata; cestile reprezinta servicile, banii, masinile pe care le aveti. Toate, separate sau impreuna, sunt doar niste instrumente care contin viata si tipul “de ceasca” nu schimba calitatea vietii pe care o traim.

Uneori ne concetram doar pe cesti si pierdem din vedere bucuria consumarii cafelei…

Dumnezeu a facut cafeaua si nu ceasca…deci…bucurati-va de cafeaua pe care o aveti…

Reclame

Responses

  1. Hmm,am mai discutat pe tema asta.Numai ca ni se daduse exemplul cu platoul cu mere de diferite marimi si culori.Si au fost alese cele mai frumoase.
    Toti tindem sa alegem ce e mai frumos(in aparenta)la inceput.Pe parcurs ne dam seama ca poate nu a fost cea mai buna alegere a noastra.

  2. Hello Adelix,
    cred ca pot fi mai multe variante de poveste, dar morala mi-a placut…mai ales ca aveam in fata mea o multime de cesti(pardon, cani) diferite…stii cum e „la servici”, fiecare isi aduce cana sau primeste cesti…pina la urma am ales tot cana mea…imi placea cel mai mult, si nu era murdara…aici dam in alta nuanta…cind ai de ales, sa alegi tot ce ai avut?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: