Publicat de: artzar | Noiembrie 25, 2007

biserici in misiune…economica

23megachurch3_600.jpg

Biserica Evului Mediu era  o parte marcanta a comunitatior,a asezarilor umane in Europa…era greu de desprins din contextul vietii sociale…oamenii mergeau la biserica in fiecare saptamana…se consultau cu persoanele eclesiale pentru problemele lor…

Apoi dincolo de viata sociala si  arhitectura oraselor, mari sau mici, din Europa si o vreme si de pe continentul American era marcata de cupolele mai mari sau mai mici ale asezamintelor bisericesti…construite indeosebi in centrul asezarilor urbane sau rurale…Scolile si spitalele erau si ele in conexiune directa cu biserica.

Dar cumva, cindva, intre atunci si acum s-a schimbat ceva…

Cel mai usor identificabil acum in peisajul urbanistic cladirile inalte din metal si sticla, denumite pompos…high-rises sau skyscrapers. Guvernele administreaza cele mai multe dintre spitale si scoli …mai multe decit cele administrate de biserici.

In editia economica a cotidianului New York Times apare din nou un articol despre megabisericile americane si legatura lor cu lumea afacerilor…1300 de astfel de megabiserici (congregatii protestante sau evanghelice cu mai mult de 2000 de membrii) au legaturi solide cu domeniul afacerilor, dezvoltind de fapt chiar afaceri particulare in domeniul sportiv, aeronautic sau sectorul pretentios al limuzinelor… Ca doar trebuie sa schimbam lumea din interiorul ei, nu? o fi bine asa, nu o fi…? detalii mi-am adus aminte de asta cind un prieten, mai in gluma mai in serios, a zis: „nu a mers cu misiunea…mai toti ma fura…cred ca ma apuc de afaceri…”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: