Publicat de: artzar | Noiembrie 26, 2007

avantajul copiilor dezavantajati…

Un nou studiu privind impactul religiei asupra copiilor dezavantajati arata: copii care provin din familii religioase suporta mai bine handicapul sau dezavantajul pe care il au.

Profesori de economie ai universitatilor Wisconsin-Madison si Harvard au realizat cercetari  asupra situatiei a peste 20 000 de copii. Caracteristicile analizate au inclus: salariul pe care il au parintii, educatia parintilor si implicarea religioasa a parintilor. Dupa 13 -15 ani de la primul sondaj au intreprins un altul caracteristicile acestui privindu-i de data aceasta pe copii: educatia, daca muncesc si ce salariu au, starea de sanatate a acestora. Astfel s-a observat ca cei care provin din familii in care exista o implicare religioasa au suportat mai bine conditiile grele pe care le-au avut in copilarie; dezavantajele avute au afectat destul de putin dezvoltarea lor. Studiul nu a explicat de ce implicarea religioasa este buna. Probabil din cauza unei asistentze financiare primate din partea unei organizatii religioase sau simplul fapt ca religia a oferit o motivatie si a influentat in bine valorile si atitudinile. Parintii cu un comportament religios au aratat copiilor lor  ce inseman auto-disciplina, implicarea comunitara si abilitati de mentoring. 

Copii care traiesc si in vecinantatea unor famili religioase au un beneficiu direct asupra educatiei lor. Acestia au aratat rezultate bune si la scoala, declara Christine Kim, analist la Heritage Foundation.

 alte detalii

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: