Publicat de: artzar | Decembrie 4, 2007

bradul ateilor…

In timp ce unii si altii dezbat  si repun pe tapet problema bradului, daca poate fi asortat Intruparii lui Cristos sau nu, “The Philadelphia Inquirer” din Dec 2, anunta asimilarea bradului ca mijloc de propaganda ateista.

Conducerea Aliantei Internationale a Ateistilor are in plan sa afiseze un simbol religios in acest Craciun pe care sa-l amplaseze linga Chester County Courthouse din Philadelphia. Acolo se afla deja alte trei simboluri religioase.

Ceea ce ateii au ales sa fiseze este un brad inalt de 20-foot, pe care il vor acoperi cu copii ale unor coperte de carti scrise impotriva religiei. Printre carti se vor afla „Why I Am Not A Christian,” „Why I Am Not a Muslim” and „Judaism Beyond God.”

Sponsor al acestei manifestari este Freethought Society of Greater Philadelphia care, confrm declaratiei presedintelui Margaret Downey, incurajeaza agnosticismul, ateismul, umanismul, sceptcismul, si rationalsimul de toate felurile.

La fel ca si anul trecut acolo se afla deja bradul Camerei de Comert, menit sa incurajeze trecatorii sa isi cheltuiasca banii de sarbatori, un menorah evreiesc si o reprezentare grafica a scenei din Bethleem care ii include pe Maria, Iosif si pruncul.

Downey a spus ca afisarea simbolului lor, numit Pomul Cunostineti, este decorat si cu coperte ale altor carti precum Biblia. „Motivul pentru care acceptam acest lucuru si intr-un fel incurajam citirea Bibliei, este datorat faptului ca multi oameni devin atei dupa ce citesc aceasta carte.”

“Chiar linga Biblia am afisat cartea lui Bertrand Russell „Why I Am Not a Christian and Other Essays on Religion and Related Subjects” – a continuat ea.

Copia Coranului, este asezata linga linga cartea lui Ibn Warraq, intitulata ‘Why I Am Not a Muslim. Si tot acolo este si “Judaism Beyond God” scrisa de Sherwin T. Wine.

O brad frumos, o brad frumos, de la radacina in jos…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: