Publicat de: artzar | Decembrie 7, 2007

cred in satan decit in darwin…

Cei mai multi americani cred mai mult in existenta literala a iadului si a divolului, decat in Darwin si teoria lui despre evolutia omului, releva un alt sondaj de opinie, publicat de Reuters.

Peste jumatate dintre americani, 62%, cred in realitatea iadului si a diavolului, comparativ cu doar 42% care au spus ca acorda incredere teoriei lui Darwin. 

82 procente din cei intervievati au declarat ca ei cred in Dumnezeu. Mai departe 79 % au declarat ca ei cred in miracole, 75 % cred in cer si  72 procente din americani cred faptul ca Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu.

Crestinii sunt departe insa de a fi un grup omogen in parerile lor (stim asta si fara sondaj…) si multe din raspunsuri acestia le dau pe baza traditiei bisericilor in care merg; asta demonstreaza de fapt discrepante la nivelul asimilarii si intelegerii credintei crestine. De exemplu Crestinii “nascuti din nou” cred mai mult in manifestari miraculoase(95%) spre deosebire de catolici (87%) sau protestanti (89%),spune sondajul.

De alta parte, numai 16 %din crestinii nascuti din nou cred in teoria evolutiei a lui Darwin comparativ cu 43% in catolici sau 30% din protestanti. Interesant si faptul ca multi dintre crestinii nascuti din nou – termen folosit in sondaj cu referire directa la protestantii evanghelici – cred in vrajitoare (37%) decit protestani sau catolici, ambele categorii in proportie de 32 procente, potrivit cu ceea ce mai spune Reuters.

Sondajul a fost dat publcitatii saptamana trecuta si arata un nivel mare al religioazitati in SUA. Si intr-un fel accentuaza efortul de a promova in programele scolare studierea designului intelligent, alaturi de teoria evolutiei. Designul Intelligent  promoveaza ideea ca viata este mult prea compelxa pentru a aparea prin sansa si recunoaste existenta unei fiinte intelegiente care sa conceapa fiinta umana. 

Sondajul desfasurat in perioada 7-13 November, a intervievat 2,455 U.S. adulti. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: