Publicat de: artzar | Decembrie 10, 2007

articolul 6

O echipa ecumenica si bipartizana va prezenta  in 10 state americane un nou documentar despre legatura dintre politica si religie; “Article VI” include interviuri provocatoare si opinii diverse.

Filmul va aparea in cinematografe si pe DVD in data de Ianurie 15, 2008. Titlul, “Articolul 6” este inspirat dintr-un text constitutional american care spune ca pentru ocuparea unui post la Casa Alba nu este nevoie de nici un test religios.

Anuntarea noului documentar a coincis si cu discursul pe care unul dintre candidatii republicani Mitt Romney l-a avut in Texas despre credinta sa mormona.

Tema centrala pe care filmul o pune in fata americanilor este daca vor putea sa voteze sau sa nu voteze anumiti candiati doar tinind cont de credinta religiosa pe care acestia o impartasesc.

Directorul Bryan Hall de la Living Biography Media, a declarat ca fost surpins sa vada in politica citi oameni simt faptul ca religia pe care o practica este atacata. “Fiecare credinta minoritara este atacata” spune Hall. “A fost deasemena socant sa vad citi oameni din curentul majoritar relgios– protestantii – evidentieaza faptul ca datorita credintei lor sunt deseori sub presiune.

Filmul este programat sa se termine pe data de Dec. 18. Cu ajutorul celor de la Watkins Global Strategies of Salt Lake City, producatorii spera sa ajunga grupurile conservatoare sau liberale ale spectrupului politic. Pentru a realiza acest documentar producatorii au mers in 30 de orase, intervievind mai mult de 50 de oameni, de la conducatorului templului budist, pina la judecatorul general in timpul presedentiei Regan, Edwin Meese.

Iata citeva din replicile provocatoare pe care le veti intalni in film:

“Daca religia va fi un test atunci nu ar fi trebuit sa-l fi avut pe Lincon.” – Hugh Hewitt, profesor;

“Hinduismul este o minciuna direct din groapa Iadului” – Flip Benham, director anti-avort in cadrul Operation Rescue;

“Cine poate fi mai perfect decit Mitt Romney? El un tip de treaba… Problema este ca urmeaza o teologie falsa venita din Iad.” – Bill Keller, fondatorul Live Prayer;

e greu sa spunem de acum daca vor aplica sa nu  americanii “testul religios” in 2008 dar pina atunci priviti trailer-ul documentarului. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: