Publicat de: artzar | Decembrie 11, 2007

Biblie „made in China”

Pe September 11, 2007 cind milioane de oameni din lumea intreaga priveau in urma si isi aduceau tributul lor celor morti in 9/11 2001, undeva in China se privea inainte: Biblia nr.”50 de milioane” era scoasa din din rotativa tipografiei Amity Printing Company din Nanjing.

Tipografia Amity Press a aparut la 10 ani dupa sfirsitul revolutiei culturale chineze; pe 14 Octombrie 1987 tiparea prima Biblie “made in China”.In ultimii 20 de ani tipografia a printat 42 de milioane de Biblii pentru a fi distribuite pe teritoriul chinez si 8 milioane de copii ale Bibliei au fost exportate in 60 de tari din lume.

La celebrarea „Biblei cu nr. 50 de milioane” United Bible Societies (UBS) si Amity Foundation (AF) au semnat o intelegere care prelungeste contractul existent intre UBS si AF pe o perioada de 10 ani.

La invitatia ministrului afacerilor religioase din China, Ye Xiaowen, 10 demnitari religiosi din cadrul Global South of the Anglican Communion au vizitat China. Acestia au declarat:”Sunte impresionati de dragostea Bisericii din Chian si pasiunea crestinilor de aici pentru Cuvintul luI Dumnezeu.”

Alaturi de ceea ce se vede la nivel oficial, alta este realitatea bisericilor crestine neinregistrate din China. Crestinii se bucura toti de libertati restrinse din partea guvernului chinez.  

Desigur Biblia „nr. 50 milioane” este ceva, dar poate aceasta stire vine ca o contrapondere la vehiculata informatie potrivit careia Bibliie vor fi interzise pe durata Olimpiadei de anul viitor de la Beijing.  Sau poate vor fi interzise cele tiparite in alte tari…si permise doar cele tiparite in China; ar fi si asta o varianta, nu?

pentru ca pina la urma economicul domina peste religios…

Reclame

Responses

  1. […] 2008 cu Biblia Dupa cum banuiam citeva zile in urma, Guvernul Chinez a anuntat recent ca incurajeaza actiunea unor grupuri crestine de a distribui […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: