Publicat de: artzar | Decembrie 12, 2007

Richard Dawkins e crestin…!

dawkins.jpg…doar cultural…sa fie un semn ca isi indulceste mesajul ?

Omul de stiinta Richard Dawkins, un ateu de recunoastere internationala pentru discutiile si comentariile sale impotriva existentei lui Dumnezeu se descrie se el insusi ca un “crestin cultural”.

El a declarat pentru BBC ca nu doreste sa indeparteze mostenirea crestina din Marea Britanie.

Profesorul Dawkins, autor al cartii “God Delusion”, a adaugat ca ii place sa cinte colinde ca oricarui om.

Richard Dawkins, care vorbeste frecvent impotriva cretionismului si fundamentalismului religios a declarat: „Nu sunt unul din aceia care vor sa opreasca traditiile crestine.”

„Din punct de vedere istoric Marea Britanie este o tara crestina. Eu sunt crestin cultural in aceiasi masura in care multi dintre prietenii mei sunt evrei culturali sau musulmani culturali.

„Deci, da, eu cint colinde la fel ca orice alt om. Nu vreau sa curat societatea britanica de amprenta istorica crestina”

„Daca este vre-o amenintare fata de aceste lucuri ea va veni din partea altor religii nu din partea ateilor” …

upssss…ce vrea el sa spuna de fapt…amenintarea la adresa crestinismului vine din partea altor religii? si cam care ar fi acelea? cumva cea care vrea sa construiasca un mare lacas religios in aproierea stadionului Wembley? intr-un fel se spala pe maini de demolarea crestinismului, desi este in corul celor care ii canta prohodul…

articolul din BBC

ca om de stiinta, Dawkins respecta acum istoria. Se considera un om al evidentelor si istoria ofera evidente…sa fie greu sa-L respecte si pe Cel care a facut istoria? 

Reclame

Responses

 1. da, nu vrea sa opreasca traditiile crestine, vrea doar sa le aboleasca spiritul religios, si sa le faca seculare…
  penibili sunt crestinii astia (adica voi) care incercati sa faceti din… (text cenzurat din respect pentru cititori si pentru cel care a scris aceasta replica; nu sunt cel in masura de a face educatie dar daca bun simt nu e, atunci te invit sa vorbesti murdar la tine acasa. Aici e la mine si daca vrei sa zici ceva fii civilizat si politicos!)

  „sa fie greu sa-L respecte si pe Cel care a facut istoria? ”

  cred ca nu intelegi termenul de ateu… el nu are ceva cu dumnezeu, el nu crede ca exista, sau in nici un caz in varianta crestina sau din alta dogma religioasa.

 2. Your comment is awaiting moderation.

  sunt curios cat de justi sunteti..

 3. artzar.cred ca nu l ai cenzurat pe zoster din prea multa vulgaritate ci din cu totul alte motive .. si asta se vede din ultimul paragraf de mai sus.Atata timp cat poti critica un om pt o carte in asemnea stl e clar ca te temi ca ar putea destupa minti…Nimni nu pune cartea in nasul cuiva asha cum nici credinta sau apartenta la vreo religie n ar trebui facuta cu de a sila. par example sunt de religie ortodoxa ,dar ateu.si cred ca e cazul ca multi sa aiba dreptu sa aleaga asta inainte sa fie „clasificati” de vreo religie, nu sa fie obligati de traditie sau parinti.Si mai sus a zis ce inseamna ateu- by the way multi din spatele stadionului Wembley .. sunt credinciosi si injura de D-zeu mai urat decat o va face vreu ateu din respect sau lipsa de respect…daca pricepi unde bat!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: