Publicat de: artzar | Decembrie 16, 2007

Pekin 2008 cu Biblia

pekin.jpgDupa cum banuiam citeva zile in urma, Guvernul Chinez a anuntat recent ca incurajeaza actiunea unor grupuri crestine de a distribui Biblii la sportivii straini si vizitatori pe durata Olimpiadei de anul viitor.

In timpul cit se afla in China, grupurile crestine vor putea deasemena sa sprijine alte persoane straine care impartasesc aceata credinta. Acest fapt este surprinzator cu atat mai mult cu cit aducerea de Biblii in China este inca ilegala.

Guvernul de la Pekin reapunde in felul acesta interpelarilor unor grupuri care sustin drepturile omului, grupuri care s-au sesizat de o decizie precedenta(vara acestui an) potrivit careia nici o persoana straina nu va avea dreptul de a purta cu ea Biblia personala pe durata Jocurilor Olimpice. Guvernul a spus ca va fi permisa doar o singura Biblie pe vizitator.

Ye Xiaowen, ministrul afacerilor religioase in China, a decalrat: “tara mea respecta si protejeaza libertatea religioasa a tuturor oamenilor…” El a mentionat faptul ca Amity Foundation, o organizatie care este implicata in printarea de Biblii in China, este o dovada ca guvernul chinez aproba circulatia textelor religioase.China reuseste in felul acesta sa-si salveze imaginea. Guvernul chinez face 2 lucuri: putina publicitate la Olimpiada si apoi doreste sa afiseze faptul ca totul este permis, dar sub strict control.

„Daca nu-i poti invinge, atunci alatura-te lor!” O vorba care poate isi gaeste implinirea acum si in privinta politicii religioase chineze…dinsrep comunisti spre crestini…ca prea s-a verificat dinspre crestini spre comunisti…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: