Publicat de: artzar | Decembrie 20, 2007

religia-n numere mici si mari…

Nigeria, Brazilia, India si Maroc sunt cele mai religioase tari din lume, se mentioneaza intr-un studiu dat publicitatii saptamana aceasta.

In aceste tari mai mult de 96 % din populatie s-a declarat religioasa, spune studiul realizat de o companie germana de tip “think tank”, Bertelsmann Foundation.Studiul face deosebiri intre oamenii religioasi si cei foarte religiosi.

Oamenii foarte religiosi sunt de obicei cei care se inchina si se roaga zilnic, regulat, si isi arata credinta lor in viata de fiecare zi.

“Oamenii foarte religiosi sunt aceia pentru care credinta are un rol important in formarea si dezvoltarea pesonalitatii lor” se comenteaza in studiu.

Guatemala, Brazilia si Indonesia au cel mai mare procentaj de oameni profound religiosi intr-un clasament care a inclus 21 de tari.

In Nigeria, tara impartita intre religia crestina si cea musulmana, 92 procente din populatie au spus despre ei insisi ca sunt foarte religiosi.

Statele Unite are deasemena are un procent ridicat (89%) in ceea ce priveste religiozitatea populatiei. 62 procente din americani se considera pe ei insisi foarte religiosi.In general europenii par mai putin religiosi decit americanii si restul lumii.

Cele mai religioase tari in Europa sunt Polonia si Italia – tari majoritar catolice – aproape 87 % din locuitori s-au declarat religiosi.Mai mult decit atit, 40 procente din populatia celor 2 tari se considera foarte religioasa, o rata care este peste cea a Turciei de exemplu, tara majoritar islamica.

Alaturi de asta Germania, Austria si Elvetia, au un procent de 70 % dn populatie declarat religiaosa iar 20% s-au numit a fi foarte religiosi.

In Germania un alt fapt interesant. Unul din sase oameni care merg la biserica se considera nereligiosi iar unul din trei oameni fara apartenenta religioasa se considera religios.

Cea mai putin(Putin) religioasa tara din Europa a iesit in acest sondaj Rusia(Alexei stie?) cu un procent de 50% oameni religiosi si doar 7% foarte religiosi – vezi si articolul din WSJ de care vorbeam ieri…

Linga Rusia, la nivel mondial mai stau Thailanda si Franta, tari in care procentul populatiei declarat religoasa este sub 50%; in aceste tari oamenii au spus ca religia, credinta, a fost importanta in viata lor.

Studiul, dat publciitatii la Berlin, a analizat date provenite din 21 de tari, fiind chestionari peste 21 000 de adulti. 

Reclame

Responses

  1. Nu se pot face statistici in ceea ce priveste religiozitatea unei tari sau a unui popor.
    Poate unii sunt doar obisnuiti intr-un anumit fel iar altii traiesc cu adevarat si daruiesc pana si ultimii doi bani cu inima curata…

  2. credinta, emotia sufleteasca, spiritualitatea sunt de acord ca nu sunt prietene cu numerele…nici macar cind vine vorba de numerologie…
    iti impartaseasc opinia ca sunt multi lasati pe afara…despre ei Isus Cristos se refera cu apelativul „cei mai neinsemnati frati ai mei” constrasintd puternic cu ceea ce noi consideram ca pretios si bun…
    dar pina la urma Cerului ii plac numerele…intrucit in escatologie apare ideea de „implinirea numarului celor credinciosi”…dar numarul Cerului n-ar de-a face cu abacul statisticilor…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: