Publicat de: artzar | Decembrie 23, 2007

Blair cel catolic

blair.jpgFostul premier al Angliei, Tony Blair, in prezent emisar in procesul de pace din Orientul Mijlociu, s-a convertit la Catolicism.

Trecerea sa de la Biserica Anglicana la cea Catolica a fost anuntat oficial ieri, de conducatorul Bisericii Catolice a Marii Britanii. Tony Blair, a carui familie, sotia si copii sunt catolici , a avut parte de un serviciu de relgios special vineri, oficiat de Cardinalul Cormac Muphy-O’Connor.

 „Sunt foarte incantat sa-i urez domnului Bair, bun venit in Biserica Catolica” a spus Murphy-O’Connor.”El a fost de multa vreme participant impreuna cu familia sa la diferite servicii religioase ale Bisericii noastre si acum se alatura noua ca membru.” a continuat Cardinalul. 

Covertirea lui Blair a fost asteptata de mult timp. Imediat dupa ce a plecat de la conducerea Guvernului Britanic, Tony Blair a avut o intalnire particulara cu Suveranul Pontif, primind atunci citeva sfaturi spirituale pentru convertirea sa. Nu stiu ce m-a facut sa-l vad inca de atunci cu arme si bagaje in Biserica Catolica. De fapt am spus asta cu mult inaintea anuntului official.

Vaticanul obtine in felul acesta acces la negocierile de pace din Orientul Mijlociu si cistiga serviciile unui bun diplomat care va fi folositor in alte tainice legaturi.  

C-asa-i in viata…nebanuite sunt caile domnului…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: