Publicat de: artzar | Decembrie 25, 2007

sarbatoarea crestina e mai „safe” decit sarbatoarea musulmana…

Final de an…

Finalul lunii Decemmbrie aduce pentru adeptii a doua religii diferite celebrarea unor momente importante in contextual inchinarii si devotiunii lor. 

Pentru adeptii religiei islamice Sarbatoarea Sacrificarii s-a incheiat pe data de 23 Decembrie. In Turcia, acest “festival” lasa in urma  mai mult de 1800 de persoane ranite si chiar 3 morti. Cauza?  Incercarea lor de a sacrifica animelele, acesta din urma luptind serios pentru viata lor.  Cei mai multi au intimpinat dificultati incercind sa prinda animalele care urmau sa fie sacrificate. Oamenii s-au ranit pe fata, pe maini si picioare, taindu-se din greseala cu iataganul destinat animalelor.

Cazuri de acest gen au fost semnalate in multe parti ale Turiciei. De exemplu in Denizli aproximativ 200 de persoane au fost spitalizate in chiar prima zi a Sarbatorii Sacrificarii. Alte provincii in care s-au semnalat numeroase accidente au fost Şanlıurfa ,Trabzon, Rize, Giresun si Bayburt.  Mai mult decit atit in Istambul si in sudul provinciei Antalya 3 oameni au si murit in incercarea lor de participa la acesta sarbataore.  

Cei mai multi dintre oameni au preferat sa foloseasca locurile special amenajate de municipalitati pentru sacrificarea animalelor. In contextual aderarii Turcii la UE sunt curios sa vad cu sa va modifica desfasurarea acestei sarbatoari islamica. Ca pina una alta traditia Ignatului(care n-are intradevar conotatie religioasa) a fost modificata, cel putin aparent, in dreptul taranului roman.  

In acealsi timp Sarbatoarea Intruparii a atras milioane de crestini in biserici, unde au cintat si si-au bucurat inimile cinstind Numele lui Dumnezeu. In contextul crestin n-am auzit pe nimeni sa fi fost ranit pe motiv de intonare de colinde…dar mai stii… 

Final de an…final de sarbatoare…daca vor si ranitii se pot bucura de Intrupare…

Reclame

Responses

  1. Cauza? Incercarea lor de a sacrifica animelele, acesta din urma luptind serios pentru viata lor.

    Sa mori ucis de o oaie!!! E chiar de rasu’ plansu’

  2. e dificil sa zici ce e mai tragic…sa mori ucis de o oaie sau sa mori ca o oaie…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: