Publicat de: artzar | Decembrie 27, 2007

felii din 2007 – anul confruntarilor

este o incercare de a decoji anul 2007…de a-l servi pe felii…de a vedea legaturi, concordante sau contradictii…

2007 fost anul intalnirilor si confruntarilor dintre crestini si atei. Nu cred ca a fost anul ateilor, desi ar parea prin abundenta de subiecte si legaturi prezentate in media…mai curind a fost anul crestinilor prin faptul ca si-au dat in sfirsit seama ca trebuie sa raspund provocarilor filosofice si sa treaca dincolo de amvonul bisericilor …sa mearga inapoi in campusuri universitare acolo unde au pierdut ceva vreme in urma batalia… 

Sinteza intalnirilor 23 Martie, 2007, un dialog despre religie intre Richard Dawkins si Alister McGrath in cadrul Oxford Literary Festival.  

11 Aprilie, 2007 o intlanire intre ateul Sam Harris, si pastorul Rick Warren. Discutia a abordat subiecte precum ateism versus religie, Biblia, moralitatea, Dumenzeu.

9 May , 2007 Confruntarea dintre Kirk Cameron si Ray Comfort (Way of the Master) pe d eo parte si ,Brian Sapient si Kelly (Rational Response Squad) in ceelata parte crede ca fost printer prinmele. Cameron si Comfort au supravietuit…au folosit pasaje din Biblie, au raspuns la intrebari dar la un moment dar au pierdut nivelul discutiilor…parerea mea este ca nu s-au ridicat la inaltimea momentului…dar fiind ca ABC Channel a tranmis in direct intalnirea…cel putin (s-a spus in majoritatea analizelor) “au plantat samanta”…  

5 August, 2007 in Murrieta California 200 de oameni au fost prezenti la dezbaterea „Is the Atheistic Worldview Superior to Christianity?”, dezbatere care i-a avut ca vorbitori pe Pastor Gene Cook, Jr. Pastor si ateul Steve Scianni.

Iunie, 2007, debate online pe site-ul ChristianityToday intre Teologul Douglas Wilson si  ateul Christopher Hitchens.   

3 Octombrie, 2007 in Alys Stephens Center din Birmingham, Alabama a avut loc disputa filosofica intre Richard Dawkins si cunoscutul apologet crestin John Lennox. Subiectul: „Exista Dumnezeu?”; intilnirea poate fi auzita aici:Part 1 (47:28, 13.6 MB) Part 2 (44:01, 12.62 MB) Part 3 (27:28, 7.87 MB)                                                

Octombrie, 2007 campusul Universitatii Georgetown din Washington. Fata in fata Alister McGrath, autor al cartii Christianity’s Dangerous Idea, si ateul Christopher Hitchens.  

22 Octombrie, 2007 in organizarea King’sCollege, New York City, a avut loc o alta intilnire intre sustinatorii crestinismului si cei ai ateismului. Dinesh D’Souza vs. Christopher Hitchens.   

30 Noiembrie,2007 intalnire publica la Tufts University intre filosoful  ateu Daniel Dennett Dinesh D’Souza . Subiectul? „Is God a Man-Made Invention?”   

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: