Publicat de: artzar | Ianuarie 7, 2008

cum vorbesc incasarile…

La sfarsitul anului 2007 incasarile prezentau urmatoarea situatie:

 • Spiderman 3$336,530,303
 • Shrek the Third$321,012,359
 • Transformers$319,071,806
 • Pirates of the Caribbean: At World’s End$309,420,425
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix$292,004,738
 • The Bourne Ultimatum – $227,471,070

Ce au facut o vietate catzaratoare, un urias verde, un iubitor de tehnologie, un pirat ametit, un mic vrajitor si un agent amenzic sa aiba un asa succes financiar? La acesta intrebare avem putem alege din mai multe raspunsuri:

 1. Toate filemele s-au adresat in special audientei adolescente
 2. Toate presupun o persoan care s eimplica in a afla raspunri la intrebari importante
 3. Fiecare erou este implicat in lupta dintre bien si rau
 4. Toate de deasupra.

Daca alegi varianta (4) ai raspuns corect! Felicita-te ca esti o persoana informata care stii cum sa intelgi succesul altora si ceea ce impacteaza partial cultura contemporana.

Dar in acelasi timp i-ati ceva timp pentru a gindi asupra imaginei de ansamblu pe care o desvaluie aceste filme din 2007. Ce au toate aceste productii de top cu cele 3 puncte prezentate anterior(sau cu punctul 4)?

Poate datorita faptului ca tinerii se indreapta din ce in ce mai mult spre filme pe care le considera sursa lor in a descoperi raspunusri la provocarile umanitatii cit si la dorintele lor. Adolescentii de azi, tinerii, cunosc foarte bine faptul ca marile intrebari ale vietii trebuiesc prezentate intr-o maniere proaspata si provocatoare care ii implica cumva in confruntarea dintre bine si rau.

Unii probabil ati vazut aceste filme, altii nu va veti uita niciodata la ele. Este alegerea voastra. Oricum daca veti opta sa discutati pe marginea lor puteti marca cateva din ideile urmatoare::

 • Spiderman 3: personajul principal, Peter, este chinuit de ideea ca el nu este un supererou curat si nobil in tot ceea ce face iar criminalii nu sunt asa de rai. Este un fel de reafirmare si a principiului Yin si Yang. Biblia vorbeste despre cit de mult intuneric este in inima fiecarui om.
 • Shrek the Third: De ce toate povestile contin ticalosi? Disputa dintre fortele binelui si fortele raului cum se termina pina la urma? Biblia spune asta…
 • Transformers: Ceea ce este in interior se reflecta in afara? Sau invers, ceea ce este in afara reflecta ceea ce este in interior? De unde provine schimarea din exterior sau interior?
 • Pirates of the Caribbean: At World’s End: Ce se intampla cu sufletul omului dupa moarte. Crezi in Iad? Este cred un loc nu asa de dragutz cum l-am vazut noi pe Jack Sparrow experimentandu-l.
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix: Cind Harry se intoarce pentru a cincea oara la Hogwarts totul este in neorinduiala pentru ca fortele malefice influentate de Lord Voldemort, stapineau peste tot. Scena presupune tot felul de corespondente siritual-real. Poate lupta spirituala sa se reflecte in lumea reala?
 • The Bourne Ultimatum: Ce faci atunc cind te simti vinovat de ceva? Poti vorbi despre cum este sa fii iertat si sa cum este sa ierti?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: