Publicat de: artzar | Ianuarie 9, 2008

harmonie sau chimie pentru casatorie…

La inceput au fost cumetrele..ele aranjau toate casatoriile…ele faceau si desfaceau…stiau ce, cu cine si cind…apoi a venit epoca moderna, au aparut agentiile matrimoniale; dupa asta dezvoltarea internetului a condus la aparitia unor pagini web care ofera posibilitatea doritorilor de a-si gasi jumatatea sau persoana dorita.

In plin sezon de sarbatori unor anumite segmente ale societati li s-a facut un cadou special. Aparitia unui site de intalniri numit Chemistry. Acesta se doreste a creea o contrapondere (se traieste si din concurenta, “Gica Contra” maninca si el o paine) pentru cunoscutul si folositul eHarmony .

Dorinta celor care au intiat noul site este de a echilibra situatia intrucit in opinia lor eHarmony este complet nerelevant pentru ceea ce se intampla in America. De fapt in acest cuvinte ambiguee se ascunde reprosul ca site-ul eHarmony nu acorda nici o optiune celor care vor sa intalneasca persoane de acelasi sex, adica nu faciliteaza intalniri intre gay sau lesbiene.

Explicatia de ce eHarmony nu face asta este usor de inteles. Fondatorul cunoscutului site de “aranjamente spre casatorie” este Dr. Neil Clark Warren, care a afirmat inca de la  inceput principiile sale crestin-evanghelice.

Campania dusa de Chemistry pentru a destabiliza eHarmony s-a concentrat in special pe promovarea legaturilor intre persoane de acelasi sex. Ba chiar a luat putin in deridere valorile americane sustinind faptul ca a nu oferi posibilitate persoanelor de acelasi sex de a se cunoaste este ca si cum ar trebui la moteluri sa fie afisat anuntul: “No premarital sex” (in loc de “Nu avem locuri libere”).Camapnia inceputa in aceasta toamna se pare ca adus ceva cistig noului site online dar in special din partea doritorilor de legaturi homosexuale.

Dr. Warren, care a aparut si in programele sustinute de Focus on the Family a fost atacat deseori in media pentru politica sa discriminatorie si pentru crezul sau crestin evanghelic in ceea ce priveste casatoria dintre barbat si femeie si problema sexul premarital. Fata de toate aceste reprosuri fondatorul eHarmony a spus ca e obisnuit cu  atacurile impotriva idei sale, au existat mai mereu, in special in probema religioasa din partea ateilor sau sustinatorilor religiei Wicca si mai putin dinspre persoane gay. Altii se pare nu sunt de accord cu varsta minima, 21 de ani, pe care site-ul o impune pentru a posta un anunt si cu faptul ca dovedesc anumite probleme la testele pe care le parcurg online.

eHarmony are si o „declaratie de credinta” in care este sustinut punctual de vedere crestin acceptat de dr. Warren pentru casatorie: “de a-i ajuta pe utilizatori sa devina puternici si sa creasca in relatia lor pentru a avea fericire in viata”.

apropos de anunturi matrimoniale…cine e interesat de urmatorul anunt? 

Barbat inalt, sportiv, par saten, ochi verzi-albastri in functie de culoarea marii, iubitor de aventuri si calatorie, serviciu stabil intr-o companie renumita international, fara obligatii materiale, posesor de yacht si limuzina, propietar de apartament la Paris si vila de vacanta in Elvetia si una pe Coasta de Azur, mare iubitor de literatura si muzica, pictor in timpul iber, nebautor si nefumator, donator de sange grupa O, implicat in diferite misiuni umanitare,bun dansator, dore… aaaa…nu doresc nimc. Doar ma laud. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: