Publicat de: artzar | Ianuarie 9, 2008

Ierusalimul indivizibil…

…pentru citeva ore Ierusalimul nu a avut doar Zidul Plangerii…a mai avut si un zid uman linga acesta…

Mai mult de 2000 de oameni au infruntat temepratura destul de joasa existenta ieri in Ierusalim pentru a protesta fata de intalnirea dintre presedintele american George Bush Jr. si premierul israelian Ehud Olmert.picture_2.png

Presiunea exercitata de SUA asupra Israelului de a renunta la ideea „Ierusalimul-capitala indivizibila”, a deranjat o mare parte a opiniei publice evreiesti.

Protestul a fost organizat de asociatia One Jerusalem care include imigranti evrei, studenti, specialisti si muncitori, locuitori din Ierusalim si din imprejurimi. Profilul organizatiei este intercultural

resizeimgaspx.jpg

Participantii au purtat steaguri evreisti si pancarte cu diferite mesaje adresate premierului israelian si presedintelui american. Traseul a fost de-alungul Zidului Plangerii pana la poarta Jaffa.

Majoritatea pancartelor sau stegurilor au avut inclusa culoarea aurie simbolizind sintagma Ierusalimul de Aur, preferata de cei care sustin Orasul Ierusalim capitala indivizibila a Israelului.

Bineinteles marsul nu se putea desfasura si fara prezenta unor politicieni din Knesset-ul evreiesc dar si a altor figuri publice prezente activ in viata orasului Ierusalim. Printre ei au putut fi vazuti Natan Sharansky, Yisrael Katz (Likud), Nir Barkat, Yechiel Leiter, fostul premier Binyamin Netanyahu.

Detalii


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: