Bush pe urmele lui Isus

bushi.jpgTrimitind in simbolic mesaj de pace liderilor israelian si palestinian, presedintele american George W Bush a vizitat weekend-ul trecut locul unde Isus Cristos se spune ca ar fi rostit celebra expresie:”binecuvintati sunt cei ce fac pace”

In locul locul unde istoriscii cred ca s-au desfasurat evenimentele care au inclus Cuvintarea de pe Munte, Bush a fost insotit de 2 preoti franciscani, unul dintre ei citind in prezenta lui Bush pasajul cunoscut din Evanghelii sub denumirea de Fericirele.

INtrebat cum a fost sa mearga pe urmele lui Isus, Bush a replicat: Este o experienta incantatorare”

Dupa prim asa vizita in Israel si zona West Bank, Bush a lasat Primului Ministru israelian Ehud Olmert si presedintelui Palestinian Mahmoud Abbas mesajul: „acum este timpul alegerilor dificile”.

In pofida scepticismului manifeasta si existent pina acum, in ciuda blocajului diplomatic, Bush spera ca tratatul de pace dintre Israel si Palestina sa fie semnat pina cind el va parasi Casa alba in Ianuarie 2009.

Bush a vizitat deasemenea ruinele sinagogii din Capernaum, (Kfar Nahum in evreieste) unde se spune ca ar fi trait Petru.

Dupa locurile sfinte Bush a vizitat si memorialul holocaustului, Yad Vashem,. Purtind un skullcap negru, Bush a pasit solemn printe folografiile celor ucisi, aprinzand in Sala de aducere aminte o lumanare in amintirea victimelor.

Dupa Israel, Bush a plecat in Kuweit programul incluzind apoi vizitarea aliatilor traditionali si stategici din Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudia si Egipt.

Ghici cine vine in zona dupa Bush? Proaspatul catolic, Tony Blair. Spune asta ceva, cuiva?

Autor: artzar

om intre pamint si Cer

Lasă un comentariu