Publicat de: artzar | Ianuarie 16, 2008

sfaturile unui consumator catre biserica…

consume.jpgSalut,

Sunt un consumator. Nu-i nimic rau cu asta. Imi plac lucrurile frumose. Lucioase, slefuite, facute bine…gustoase chiar as spune…exemplul care imi vine in minte acum…o bere rece cu guler intr-o vara torida…

V-am spus deja? Sunt un consumator… Deci, daca vrei sa vin la tine in biserica hai sa-ti spun cum sa o faci…

1. Parcarea. Am nevoie de o parcare mare si locuri goale pentru a-mi aseza Jeppul meu cel nou. Si e bine sa-mi rezervi un loc linga intrare. Nu-mi place sa merg prea mult …

 1. Cladirea frumoasa. Asta e important. Nu ma intreseaza cladiri mari care arata precum magazinul Unirea in renovare. Si nici cele vechi decit daca le-ati remodelat in interior. Si inca ceva; sunetul daca poate sa fie surround. Imi reflecta personalitatea.
 2. Aer Conditionat. Asta iar conteaza pentru mine. E chiar decisiv. Vrei sa fie bine in biserica? Si eu vreau! Vreau temperatura sa fie reglata cum trebuie. Sa fie cald iarna si placut de rece vara. Cred ca nu e prea mult pentru voi, nu?
 3. Scaune confortabile. Si cind spun scaune, spun scaune…Le prefer pe cele cum sunt in sala de cinematograf de la Mall. Largi si cu brate tapisate in plush. Si as prefera sa am ceva spatiu intre mine si urmatorul scaun. Suficient cat sa nu stiu daca s-a splalat sau nu pe dinti.
 4. Punctualitatea. Eeeiiii…deja am pierdut destul timp pentru a ajunge eu si familia la intalnirea asta. Deci va recomand si voua sa incepeti la timp. Si dati drumul la ceva interesant pe ecranul din fata, in cazul in care ajung mai devreme…
 5. Ai o ora. Si e bine sa o folosesti. Vreau ca distata intre intrarea mea si iesire mea din biserica sa nu depaseasca 75 de minute. Poate voi mai ramane ceva daca serviti niste cafea buna. Cafea buna si gratis, desigur.
 6. Muzica. Trei cintece la inceput. Unul scurt(care sa ne porneasca). Apoi unul mediu ca ritm (sa ne ajute sa reflectam la noi insine) Termina apoi cu unul rapid (care sa-mi zica cit de mult Isus si Duhul Sfint ma iubeste, OK?!)
 7. Anunturile. Pune-le dupa muzica. Prezinta-le pe ecranul alb din fata si fa-le cit mai scurte. Si cine le scrie sa o faca cu umor. Si ai grija la durata si ce muzica ai in background. 15 secunde cred ca bine. Daca e indeajuns pentru Sony, e indeajuns si pentru tine,
 8. Colecta. Acum asta depinde de tine unde vrei sa o pui in program. Daca predicatorul este bun ar fi bine dupa mesaj. Oamenii vor da mai mult. Daca predicatroul e prost, fa-o inainte. Oamenii poate nu vor da mult dar cel putin te alegi cu ceva. Cel mai bine ar fi dupa anunturi…daca prezinti si un clip cu cit de infometati sunt cei din Africa e OK..
 9. Predica. 20 de minute. Lasa-ma sa ma exprim mai clar. 20 de minute. Douazeci. Avem atentia conditionata de timp. Mesajul e bine sa fie practic. Daca as vrea ceva teologie sistematica m-as duce la seminar, sa stii. Sa aiba umor. Copiaza-i pe altii daca e necesar. Si la sfarsit poti sa spui o gluma, doua, sa am si eu ce sa le zic la servici maine.
 10. Muzica de final. Pune formtia la sfarsit sa incheie cu o piesa soft, ceva care sa-mi creeze binedispozitie, poate ceva cu batut din palme. Doar vrei sa ne intoarcem si saptamana viitoare, nu?
 11. Binecuvintarea de final. Lasa formatia sa cinte slow si cel din fata sa se roage pentru noi si sa ceara lui Dumnezeu binecuvintari in toate domeniile. Avem nevoie, omule!
 12. Si la iesire, formatia de muzica sa cinate din nou. Acume momentul ca un sax solo care sa cinte in timp ce usile se deschid si usierii ne indruma spre un bonusul cu cafele. E bine sa aveti si ceva lapte. Fara grasime.

Asa cum ti-am spus, eu sunt un consumator. Si cred, un fel de crestin. Daca tu ai biserica asta, spune-mi si mie. Daca nu, cind va fi gata voi veni.

Si un ultim lucru, ai vazut ultimul model de Nike? Ce parere ai?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: