Publicat de: artzar | Ianuarie 18, 2008

vrei sa te intorci? ia zece mii…

Sfirsitul anului 2007  a fost pentru unele familii din Israel foarte animat. Peste 40 de evrei au parasit in secret Iranul si s-au mutat in Israel. USD10,000 atit a primit fiecare evreu care a facut pasul peste granita. Banii provin din partea unei organizatii in care sunt implicati evanghelici americani.

Numarul evreilor iranieni care au emigrat in Israel s-a tripalt in 2007 conform datelor furnizate de Jewish Agency for Israel, una din cele mai cunoscute organizatii care promoveaza reintoarcerea evreilor in Israel.

Michael Jankelowitz, purtatorul de cuvint al organizatiei, spera ca numarul celor care se vor intoarce in Tara Sfinta sa creasca in continuare, in special prin donatiile finaciare ale grupului sionist crestin, International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ).

„Banii sunt un element cheie” pentru a veni in Israel a spus Michael Jankelowitz. „Acesti oameni vin decit cu hainele intr-o valiza. Banii iranieni nu valoareaza prea mult”

Oficialii Agentiei nu au dorit sa faca publice detaiile “repatrieirilor” si vor tine secret atita vreme cit vor mai fi evrei in Iran. Cei $1.4 millioane donati in 2007 de IFCJ pentru imigrarea Iraniano-Evreiasca sunt un ultim exemplu al implicarii evangelicilor pro-Israel in sustinerea consolidarii statului evreu.

Numarind aproximativ 28,000 de oameni, comunitatea evreiasca din Iran este cea mai mare comunitate de acest fel din tarile islamice. Acestia au un standard confortabil de viata si se afla in bune relatii cu iranienii. Nu au voie in schimb sa viziteze statul Israel. In cazul repatrierii, bunurile pe care le-au detinut in Iran sunt confiscate de guvernul islamic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: