Publicat de: artzar | ianuarie 21, 2008

oamenii mor mai repede decit visele lor…

…da, asa este…oamenii mor mai repede decit visele lor.

A fost King, inaintea lui si altii, dar el a reusit sa acumuleze patosul lor si sa adune strigatele lor intr-o singura voce. 

Rasismul insemna ignorarea creatiei. Nu conteaza cat de alb si botezat in sud esti…Omul este creeat de Dumnezeu dupa chipul Sau. Si aici paramentri de limba, culoare pielii, sau forma nasului sunt doar detalii artistice…un fel de licenta poetica pentru Dumnezeu. A avut un vis…si visul sau a devenit realitate… 

A avut un vis si nu doar pentru el…ne dam seama cat de egoisti suntem gandind la visele noastre…cate ii prevesc pe altiis i binele or si cate ne privesc pe noi…

Cred ca sunt 2 forme de vizionari. Unii care viseaza cu ochii inchisi. Acestia o fac mai ales noaptea. Nu sunt periculosi si visuriel lor se sting repede… Mai sunt o categorie de visatori…cei care viseaza cu ochii deschisi si ziua si noaptea. Astia sunt pericuosi. A avut un vis…”daca vrei sa te convingi de rasismul din America mergi la biserica duminca la ora 11″ – spunea Luther King. Si vei vedea biserici de albi si biserici de negri, sau alibi intr-o parte si negrii in alta… Interesant ca in actuala campanie prezidentiala penru Casa Alba(denumire rasista?) se fac jocuri de culise si se mizeaza pe rasismul sau antirasismul unora sau altora.Si aici se pare ca iarasi nu va castiga cine este cel mai sincer si cine este cel mai bun actor. Vazind-o pe Hillary Clinton vorbind ieri dimineata in fata cele mai mari biserici baptiste de negri din NY si apoi gandindu-ma ce va face Romney daca va iesi presedinte, va fi un bun mormon sau va rescrie teologia lor (lucru perfect normal la o secta, sa isi modeleze teologia conform intereselor). De ce sa-si modifice teologia? Pentru ca negrii sunt considerati o rasa inferioara si de sclavi si se pare ca nici nu prea pot fi mantuiti, conform doctrinei mormone…sa nu stie asta America? O stie dar America daca nu doarme se uita la televizor. Dapa parerea mea presedintele al trebui sa fie cel care face stirile la televizor. Acela este cel care muta America dintr-o parte in alta. 

A avut un vis. Lui nu i-a parut rau. Si nici altora. El a trecut, visul sau a ramas si traieste in fiecre zi in care rasismul si xenophobia sunt infrinte.

Care este visul tau si ce faci pentru a il dezvolta? Doar il visezi si atat…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: