Publicat de: artzar | ianuarie 27, 2008

27, numarul care leaga lepra de holocaust…

Ziua de 27 a primei luni din 2008 , ultima duminca a lunii de fapt, pare sa fie aleasa pentru mai multe comemorari sau marcari ale unor evenimente. Daca avem ziua Holocaustului in Europa in intraga lume avem World Leprosy Day.

Duminca 27 Ianuarie se astepata ca un numar record de biserici europene sa comemoreze International Holocaust Remembrance Day.

Ziua de Aducecere Aminte, care a fost initiata de Parlamentul European in anul 2000 si sustinuta printr-o declaratie de ONU in 2005, a fost introdusa in comunitarile crestine europene, in urma cu un an de catre Coalitia Europeana pentru Israel.

In aceasta miscare fac parte organizatii si biserici care vor sa dezvolte si sa imbunatateasca relatiile dintre Israel si Europa prin comemorarea Holocaustului cat si prin informarea oamenilor despre noile forme de anti-semitism.

In acest an presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, a invitat la manifestarile organizate la Brussel un numar impresionant de clerici si parlamentari.

Pe linga aceasta sunt asteptat pentru 1000 de biserici din intreaga Europa sa aiba inclus in mesajul lor dumincal referiri la ziua Holocaustului.

Jeff Fountain, directorul european la Youth with a Mission, considera ca marcarea acestei zile este foarte importanta pentru ca atrage atentia spre ce s-a intamplat si ce se poate intampla in Europa daca inlaturam fundamentul iudeo-crestin.

„Comunitati si culte legal recunoscute din Finlanda, Marea Britanie, Germania si Ukraine au declarat ca vor spijini direct aceast initiativa” – a decalrat Tomas Sandell, coordonatorul acestei campanii si fondatorul Coalitiei Europene pentru Israel.

Campania se doreste apolitica si include biserici si grupuri civice de o mare varitate.

Detalii si alte resurse

In sec XXI milioane de oameni sufera de lepra; in mediul occidental lepra este deseori asociata doar unei vechi boli biblice si atat. Misiunile crestine care isi desfasoara activitatea in cadrul comunitatilor de leprosi vor incerca in aceasta zi , o data in polus, sa evidentieze nevoia de ajutor pe a care o au cei suferinzi de lepra.

Rupert Haydock, directorul national al The Leprosy Mission din Anglia si Tara Galilor a decalrat: „am ales aceasta zi pentru a atrage atentia asupra unei probleme seriaose care afecteaza milioane de omaeni. Acestia traiesc izolati, exclusi din comunitatile normale si nu este drept sa-i uitam”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: